Ga naar de inhoud

Elk traject is maatwerk

Het traject start met een uitgebreide intake waarbij we jouw klacht en hulpvraag in kaart brengen. Samen onderzoeken we wat de mogelijke oorzaken van je klacht(en) zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Daarop maak ik een behandelplan dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften. In het adviesgesprek geef ik uitleg over de interventies die ik adviseer. 

Wandelcoaching:

Wandelen is gezond. Door samen de natuur in te gaan ontstaan er andere gesprekken. De natuur brengt rust, geeft een wijder zicht en geeft vaak unieke inzichten. Als je in beweging komt bent je ook minder geneigd om je vast te zetten in het denken. In de natuur kan je herstellen, energie opdoen en er is ruimte voor zelfreflectie. Het zorgt voor ontspanning en verminderd stress.

Qi walking:

Dit is wandelen met gebruik van balans, ontspanning en gerichte aandacht. Train je lichaam, bouw je energie op en voorkom blessures door een correcte houding. Tijdens het wandelen letten we op een juiste verdeling van je aandacht en activiteit in je lichaam. Qi walking is goed voor herstel na ziekte.

Brisk walking:

Is kwiek, engergiek lopen, wandelen in een stevig tempo waarbij je je armen ritmisch heen en weer mee beweegt. Brisk walking is een vorm van duursport. Je kunt in een relatief korte tijd je uithoudingsvermogen aanzienlijk vergroten. Iedereen kan ermee beginnen ongeacht je uithoudingsvermogen of leeftijd.

Startjedag-wandeling:

Doe je mee op maandagochtend “nuchter bewegen”, bewegen voor het ontbijt, van 8.30 tot 9.30?

Voordelen nuchter bewegen: verbetert de opname van glucose,nuchter bewegen stimuleert de vetverbranding, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, ondersteunt het imuunsysteem en bevordert de prestaties. Beginnen met bewegen levert altijd een groot gezondheidsvoordeel op.

ZhiNeng Qigong:

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong.

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheid oefeningen kunnen door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden.

Tijdens de oefeningen richt je de aandacht op de beweging. Doordat je de bewegingen langzaam en bewust uitvoert, ontspant het lichaam en breng je je geest tot rust. Het maakt je soepel en sterk. Ook stimuleert het de doorstroom van energie in het lichaam. 

Dr. Pang Ming, Taijiguan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als in de Westerse geneeskunde. Hij heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren 70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen.

en Medical Qigong:

Zhengti therapy of medical Qigong, is geworteld in de Chinese geneeskunde. Het is een complete, holistische en systematische vorm van gezondheidszorg die aandacht heeft voor de diepere oorzaken of oorsprong van gezondheidsklachten of ziekten.

Volgens de Zhengti Therapy is er geen gemeenschappelijke standaard voor de definitie van wat gezondheid is. Elk mens heeft een individuele gezondheid in specifieke situaties en tijden van zijn leven. Daarom is het van groot belang dat wij zelf leren hoe de energie correct door ons lichaam stroomt en hoe wij de Qi stroom kunnen reguleren.

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de energie van de organen in de juiste richting stroomt  (opwaarts/neerwaarts). Zhengti therapy beschikt over de nodige technieken en therapieën om de Qi flow, waar nodig, te ondersteunen of te corrigeren.

Tijdens de lessen is er aandacht voor het opzetten van het Qi veld, meditatie, oefeningen om de energie in de juiste richting te laten stromen, chanten van klanken die resoneren met de organen en quasha therapie.

Coaching bij herstel burn-out of depressie

Als ervaringsdeskundige en depressiecoach kan ik je helpen tijdens je depressie, tijdens je herstel en begeleiding om terugval te voorkomen dmv een terugvalpreventieplan. Samen kijken we wat, naast je reguliere behandeling, helpend is voor je herstel.

Leefstijl- en voedingsadviezen kunnen helpen bij het overwinnen van depressieve klachten. Het gaat vaak om kleine veranderingen in dagelijkse patronen, die soms lastig zijn om te doorbreken. Je kunt de depressiezorg verbeteren door omgevingsfactoren te optimaliseren. 

Vanuit verschillende onderzoeken is bekend dat lichaamsbeweging een gunstig effect heeft op depressieve klachten. Hoewel je tijdens een depressie net de neiging hebt om activiteit te vermijden en er aanvankelijk ook weinig of geen plezier aan beleeft. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan van passiviteit en lusteloosheid. Samen kunnen wij een begin maken met korte wandelingen en eventueel kleine Qigong oefeningen om zo in kleine haalbare stappen te werken aan klachten vermindering en herstel.

contact

Lianne Deinema

Zorg-en-coach Deinema

Zwolle

E-mail: info@zorg-en-coach.nl

gegevens

Telefoon: +31 6 37 54 36 37

Bignr: 59037766230

KVK nr: 57449503

V&VN kwaliteitsregister, lid van het klachtenportaal

Copyright: zorg en coach